top of page

THEATERMAKER

Vloeken in de Kerk

Vloeken in de Kerk maakt theatrale diensten voor zingeving-zoekers, workaholics en ongelovige Thomassen. 

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk bevraagt de wereld van nu. Dat doen we via theatrale diensten in oude kerkgebouwen, die als cultureel erfgoed een magische ruimte bieden voor reflectie en zingeving. In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoeken we naar nieuwe vormen van houvast. We pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren onszelf binnenstebuiten en doen dat ook met ons publiek. We blazen nieuw leven in oude rituelen en zoeken met bezoekers naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. We nemen de rol in van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap. Een doorlopend inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk.

Meisjes Poepen Niet

Desiree van Haaren neemt het publiek mee het wc hokje in

 

Meisjes Poepen Niet neemt op beeldende wijze de schijn van de vrouwelijke schoonheid onder de loep. Want wat blijft daarvan over als de nood het hoogst is? Als je moet, dan moet je.

Een korte theatervoorstelling voor een klein publiek op een wel heel bijzondere locatie. Van Haaren weet op de vierkante meter rake en herkenbare beelden te creëren. Met verschillende personages, weinig tekst en veel mimiek neemt ze halverwege de realiteit onverwachte zijsporen naar fantasiewerelden.

 

Een theatersolo met de wc als metaforische uitlaatklep.

Meisjes Poepen Niet kan in een huiskamer en in een ruim toilet worden gespeeld.

Cupido

Een humoristische locatie voorstelling waarin Cupido neerstort op aarde en de fysieke vorm van een mens heeft aangenomen. 

Geheel in het rood gekleed stort zij met een grote rode koffer en veel lawaai vlak voor het publiek op aarde. De Engel der Liefde is ontslagen en moet van het een op het andere moment leren mens te zijn. Dat blijkt helemaal niet zo gemakkelijk en al die 'gevoelens' die erbij komen kijken maken het alleen maar ingewikkelder. Cupido gaat over een god die mens wordt en alles met de puurheid van een kind maar met een flinke dosis volwassen arrogantie voor het eerst beleefd.

 

Een interactieve voorstelling van 30 minuten, waarbij het publiek onderdeel wordt van het magische geheel. 

 

Cupido kan in elke intieme setting gespeeld worden. Denk daarbij aan huiskamers, kelders, bossen, in een café of op een boot.

Op 't Leven

Een korte beeldende reis naar liefde in het leven. In vier minuten tijd schetst Desiree van Haaren de ontwikkeling van een personage van begin tot eind tot begin tot eind en weer opnieuw. En opnieuw. En nog een keer. En ach wat, we doen er nog één. Proost!

Korte theateract gemaakt als Schemerlampje voor Festival Schemerstad. 

Please reload

bottom of page