AGENDA
Pulver - TG Tiefschnee
12 juni & 13 juni 2024 @ Theater Bellevue
(Okt/nov/dec 2023)
Een tragikomisch modern westernverhaal over achterblijven of doorgaan. Met liedjes.
Pulver was ooit een bloeiende stad, nu wonen er nog maar twee mensen. Elke week stopt de trein op het verlaten station. Deze paar uur per week, waarin ze de trein bijtanken en de toeristen rondleiden, is het enige moment dat de twee bewoners van Pulver contact hebben met de rest van de wereld.
In de tussentijd houden ze zich bezig met de grote vraag: weggaan of blijven? Ze vullen de tijd met het zingen van liedjes. Tot er op een niet-treindag iemand uit de woestijn verschijnt. Hij is komen lopen. Deze lonesome cowboy zorgt ervoor dat het leven van de Pulverianen voorgoed verandert.
Tekst: Rinske Bouwman
Regie: Merel van Huisstede
Spel: Desiree van Haaren, Charlotte Kloosterman, Bengt Kropmans
Licht en geluid: Marieke Jongenelen
Ontwerp: Renate Stevens
Première 26 oktober - Theater Kikker
Tour 17 nov t/m 8 dec
Dikkie Dik en Ik 2+ | Stichting Twee-ater | Theaterbureau Vanaf Twee
Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je zomaar mag gaan liggen op heel rare plekken of juist als een gek door de kamer mag rennen en in de gordijnen mag springen, om daarna je nagels eens flink te scherpen aan de leuning van de bank. Tijdens Dikkie Dik & ik kunnen kinderen dat meemaken. Vanaf het moment dat ze het theater binnenkomen, bevinden ze zich in de wereld van een kat. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick, een gezonde dosis humor en interactieve videobeelden en projecties Dikkie Dik tot leven. Een theaterervaring met de originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke. Dikkie Dik & Ik is een foyer- en zaalprogramma in één. Kinderen kunnen wat ze in de theaterzaal hebben meegemaakt verder meespelen en ervaren in de foyer.
-
Discipline: Mime / theater
-
Leeftijd: 2-5 jaar
-
Duur: ochtend / middag
-
Max toeschouwers: 300
-
Periode: hele seizoen
-
Locaties: theaters
-
Regie: Olaf van de Ven (Kernlid van Meneer Monster)
-
Spel: Desiree van Haaren en Achref Adhadhi
-
Dramaturgie: Frederieke Vermeulen
-
Videomapping en lichtplan: Arjen Klerkx
-
Decor: Eric Loze
-
Mede mogelijk gemaakt door: Gottmer Uitgevers Groep en Smølke kattenvoer
-
Producent: Stichting Twee-ater
Vloeken in de Kerk - Op zoek naar geluk #4
6, 7, 8, 13, 14, 15, 21 en 22 december 2018
Ho ho ho help! De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd waarin alles leuk moet zijn. Waarin we elkaar gelukkige feestdagen wensen. Een knallend uiteinde. Een zalig kerstfeest. Een happy newyear! De boodschap is duidelijk: met kerst zul je gelukkig zijn en anders blijf je maar thuis om mokkend Home Alone te kijken.
Vloeken in de Kerk snapt maar al te goed als je lichtelijk in paniek raakt van de aanstaande kerstdagen. Geen nood, want hier zijn wij. Met een knetterende kerstnachtdienst die de feestdagen van een nieuwe kant bekijkt. Want moeten we het wel altijd leuk hebben of is af en toe kniezen onder de kerstboom ook best lekker?
Wees welkom bij het denderende slotdeel van het vierluik ‘Op zoek naar geluk’. Het bonte gezelschap theatermakers van Vloeken in de Kerk dook in 2018 een jaar lang de traditie in, om te leren over geluk in grootmoeders tijd. Via de christelijke traditie (deel #1), oude, Griekse filosofieën (deel #2) en gelukstradities in onze multiculturele samenleving (deel #3) haalden wij alles uit de kast om geluk te vinden. Nu is het tijd om de balans op te maken. Hebben we de sleutel naar geluk gevonden? Of waren we zo hard op zoek, dat we vergaten om onderweg gelukkig te zijn? Kom langs in een zinderende, theatrale dienst met een (kerst)koor, sketches, een biecht, een zegen en een preek die je als een raket vol nieuwe inzichten de feestdagen in schiet.
Makers/performers: Alinde Hoeksma, Desirée van Haaren, Glenn Markesteijn, Jelle Zijlstra, Floor Rolf, Sarah van der Vlerk
Eindregie: Loek de Bakker
Gast(s)preker: Janneke Stegeman
6 dec = Den Haag
7 dec = Utrecht (premiere)
8 dec = Arnhem
13 dec = Breda
14 dec = Rotterdam
15 dec = Leeuwarden
21 dec = Leiden
22 dec = Amsterdam
Nachtkraaien - Amsterdam Fringe Festival
6, 7, 9, 11 & 15 September 2018
Een groep mensen bevindt zich in het niemandsland tussen leven en dood. Een oord in eigendom van Charon de schipper, die alle overledenen overvaart naar het dodenrijk. Die voor elke overledene een laatste feest organiseert. Het ultieme afscheidsfeest. Wat doe je als het er allemaal niet meer toe doet, dan ga je los. Toch?
‘Nachtkraaien’: een locatievoorstelling over de dood en zijn doden. Over wat we hopen dat waar is. Over de eenzaamheid van dat allerlaatste moment. Over wat je allemaal kan doen als de consequenties van je handelen weg zijn: het maakt niet uit, je bent toch al dood.
Regie: Inge Wannet
Tekst: Rinske Bouwman
Spel: Desiree van Haaren, Charlotte Kloosterman, Tim van der Voort, Tim Pieterson
Vloeken in de Kerk - Op zoek naar geluk #2: In Therapie bij de Filosofie
3 juni - Amsterdam | 8 juni - Den Haag | 10 juni - Utrecht 2018
INSTANT HAPPINESS - we willen het en we willen het nu!
Geluk is de heilige graal, maar wat ís het eigenlijk en waar vinden we het? En moeten we wel blij zijn met onze obsessie met geluk? In het vierluik 'Op zoek naar geluk' duikt Vloeken in de Kerk de traditie in, op zoek naar helende antwoorden van oude leermeesters.
In deel #2 slaan de filosofische theorieën je om de oren, met als centrale vraag: helpen ze ons in de hartstochtelijke zoektocht naar modern geluk?
Terwijl denkbeelden van filosofen als Epicurus, Aristoteles en Socrates ons positief stemmen - want door hard werken ligt geluk ons in het verschiet - krijgen we ook te maken met aardspessimisten als Schopenhauer en Nietzsche. Volgens hen kunnen we wel inpakken met onze zoektocht naar geluk: dat is louter iets voor middelmatige, luie mensen. SAY WHAT?!
Performers: Alinde Hoeksma, Desiree van Haaren, Floor Rolf, Glenn Markesteyn, Renée Coralie van Beek, Sarah van der Vlerk, Siebe Palmen
Eindregie: Audrey Bolder
Vloeken in de Kerk - Nachtmis Deluxe
18 december 21:00 Geertekerk Utrecht - 23 december 21:00 Posthoornkerk Amsterdam 2017
The Future Is Now - TG Drang
November 2017 en april 2018
The Future is Now!
Leve de keuzevrijheid! Maar kiezen uit zoveel prikkels blijkt knap lastig.
Je bent jong en je wilt wat – maar wat dan? Waar kies je voor?
Het liefst alles tegelijkertijd, want alles is kapot gaaf, cool en gruwelijk.
The Future is Now! gaat over zes jongeren die zich terugtrekken in een klooster om te ontstressen.
Wat zij niet van elkaar weten, is dat ze vluchten voor de ondoordachte en impulsieve keuzes die ze hebben gemaakt én voor de lastige keuzes die ze nog moeten maken.
Wat doe je bijvoorbeeld als je ongewild zwanger bent geraakt, of als je grote schulden hebt gemaakt door gameverslaving, of als er een naaktfoto van jou is geplaatst op Facebook?
In de serene, verstilde ruimte van het klooster worden de broeiende geheimen van de personages stukje bij beetje ontrafeld.
Spel Mounir Alboulasri, Sophie van der Eijk, Desiree van Haaren, Bas Klemann, Claudio Magana Torres en Nathalie Tosseram
Regie Lucienne van Amelsfort
Choreografie Monique Keijers
Geluidsdecor Erik de Boer
Lichtontwerp Esther Love
Productie Irfaan Koerban
Vormgeving Wampe Elbers
Locatie Het Stadsklooster (Korte Vleerstraat 230, 2513VP Den Haag)
Speelperiode 13 november t/m 1 december 2017
22 augustus t/m 27 augustus 2017 - Alle voorstellingen UITVERKOCHT!
Hallo moderne medemens die bijna alles aankan maar toch &^!%#*domme ook wel eens behoefte heeft aan rust! Op de Parade is zelfs de silent disco niet silent. Mocht je even totaal in de paniek schieten van alle prikkels dan is er maar één redding: Vloeken in de Kerk, de leukste minikerkdienst voor ongelovige Thomassen. Hier worden prikkels met man en macht buiten de deur gehouden. Via de eeuwenoude deugden Geloof, Hoop en Liefde wordt de moderne mens gered. Ja, jij dus. Met donderpreken, hysterische liedjes, poëtische beschouwingen en sketches kan je eens even lekker bezinnen. Neem je biertje mee en treed binnen.
Like ons op Facebook
"Voor de leeuwen" - Studio 52nd
10 juli 2017 om 19:00 @ Oostblok
Playmaking geeft kinderen de ruimte om hun fantasie los te laten gaan. Zij zijn de baas in hun theaterwereld en schrijven hun allereerste toneelstukken. Op het podium worden die uitgevoerd door professionele theatermakers. Maar na afloop krijgen natuurlijk onze jonge schrijvers het applaus.
Studio 52nd geeft kinderen en jongeren uit kansarme situaties een podium waarop zij met professionele makers hun ideeën, gedachtes en gevoelens presenteren aan een groot publiek.